Rug3

Nieren rugpijn

Nieren rugpijn

In veel gevallen is het niet nodig om een arts te bezoeken bij nieren rugpijn, meestal verdwijnt dit zonder behandeling. Toch moet er bij last van gevoelloosheid of tintelingen, ernstige pijn, een bezoek aan de arts gebracht worden. Ook moet u naar een dokter als er pijn na een val of een blessure is.

Het is ook belangrijk om een arts te raadplegen als de pijn optreedt, samen met een van de volgende problemen: problemen met urineren, zwakte, pijn of gevoelloosheid in de benen, koorts, of onbedoeld gewichtsverlies. Dergelijke symptomen kunnen wijzen op een ernstige medische aandoening die behandeling vereist.

Fysiotherapie en lichaamsbeweging: een fysiotherapeut heeft een scala aan behandelingen (zoals hitte, ijs, ultrageluid, elektrische stimulatie, en spier-versie technieken) om de pijn in de rugspieren en de wekendelen te verminderen. Als pijn verminderd, kan de fysiotherapeut  de afzonderlijke specifieke oefeningen om de flexibiliteit te verhogen leren om de rug-en buikspieren te versterken, en houding te verbeteren. Regelmatig gebruik van deze technieken kunnen helpen voorkomen dat de pijn terugkomen. Oefening kan de huidige rug problemen op lossen, en helpen voorkomen dat er nieuw problemen komen, het verlicht pijn in de rug, vooral na een blessure. Oefening versterkt ook de botten en vermindert het risico op valpartijen en blessures.

Chirurgie: Er zijn maar weinig mensen een operatie nodig hebben voor nieren rugpijn. Chirurgie is meestal gereserveerd voor de pijn veroorzaakt door een hernia. Als het individu niet-aflatende pijn ervaart die niet in staat is te worden afgelost door medicijnen, kan een operatie zinvol zijn.

Disc verwijderen: Er zijn drie soorten operaties voor verwijderen van een hernia in de wervelkolom, laminotomy, laminectomie en disectomy. Een laminotomy is de chirurgische verwijdering van een deel van de lamina (benige boog) boven en onder een aangetaste zenuw. Een laminectomie bestaat uit het operatief verwijderen van het grootste deel van de lamina van een wervel. Een laminectomie wordt meestal uitgevoerd als pijn in de rug niet te verbeteren is met meer conservatieve medische behandelingen, zoals pijnstillers en fysiotherapie. Een discectomie is de chirurgische verwijdering of gedeeltelijk verwijderen van een spinale schijf.

Fusie-operatie: een fusie-operatie betreft het samenvoegen van twee wervels. Herstel na fusie-operatie duurt over het algemeen langer in vergelijking met andere vormen van spinale chirurgie. Patiënten blijven meestal voor drie of vier dagen in het ziekenhuis, maar een langer verblijf na meer uitgebreide operatie is niet ongebruikelijk. Een kort verblijf in een revalidatiecentrum na het ontslag uit het ziekenhuis wordt vaak aanbevolen voor patiënten die last hebben gehad van uitgebreide chirurgie, of voor oudere of verzwakte patiënten. Pijn van een operatie varieert.

Intradiscale elektrothermische therapie (IDET): In intradiscale elektrothermische therapie (IDET) brengen artsen een naald via een katheter in het beschadigde ruggenmerg. De naald wordt verwarmd tot een hoge temperatuur tot 20 minuten. De warmte sluit de schijfmuur, waardoor de schijf aderen en de daarmee verband houdende spinale zenuw irriteren. Het is onduidelijk of deze behandeling effectief is voor rugpijn.

Geïmplanteerd pompen: Pompen kunnen worden ingeplant in het spinale gebied om een constante stroom van pijnstillende medicijnen (zoals opiaten, zoals morfine) te leveren.  De implantatie kunnen het individu op een verhoogd risico op infectie zetten.

Leave a Reply